SAUL I PATSY de Charles Baxter

“Saul i Patsy” és la recepta perfecta. La vida en parella, la crítica social, els fills, l’amor, l’amistat, la introspecció, la desesperança, l’entusiasme, l’humor,… tot en la justa mesura i untat amb el millor dels estils literaris. Baxter aconsegueix que qualsevol pugui apropar-se a uns personatges que traspúen una humanitat tangible, i en el fons, crec que som molts els lectors que acabem el llibre desitjant, algun dia, poder anar a trucar la porta de ca la Patsy i en Saul per fer una partida de scrabble

El binomi que representen els personatges principals és tan extraordinari que aconsegueix que el lector pugui identificar dins seu un Saul i una Patsy i que cada un dels seus pesaments ressoni dins seu amb força. Aquest és un dels encants de Baxter i fa del llibre un plaer.

“Saul i Patsy” és, clarament, un dels llibres que més m’atreveixo a recomanar amb fervor i entusiasme. Una petita joia.


“Saul, va pensar Patsy, era com una d’aquelles pastes dolces que de bon començament sembla que no en tens mai prou: les devores. I després, quan ja n’has tingut prou, et vols deslliurar d’aquella addicció, però no pots, no hi ha manera d’aturar-se. Aquells dònuts farcits de melmelada no desapareixeran mai de la teva vida, perquè en un moment determinat t’havies delit per ells. Lentament però implacablement, t’acabaran engreixant.”

4 pensaments sobre “SAUL I PATSY de Charles Baxter

 1. Oh, Anna!!!!
  “Saul i Patsy” és meravellosa!!!!
  La recordo amb molt gust! La primera mitja part del llibre és perfecte… La felicitat ideal.

  Sóc molt fan de Charles Baxter: M'atreveixo a recomenar la seva obra mestra (sí!! Encara es pot millorar “Saul i Patsy”!!!): “El festí de l'amor”. Que és rematadament bona!!!!

  Baxter forever!

 2. Hola Toni!!
  Si si si, ja he llegit també “El Festí de l'amor” i un dia d'aquests hi dedicaré un espai…. però jo sóc més de “Saul i Patsy”! No sé si perquè el vaig llegir primer, o perquè…. però tot i ser un fantàtic llibre “El festí de l'amor” no el va superar per mi!
  Baxter forever!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s