FELIÇ DIA INTERNACIONAL DEL VOLUNTARIAT o DIARIO DE UNA BUENA VECINA de Doris Lessing

Aquesta entrada em fa molta il·lusió: Avui és el Dia Internacional del Voluntariat i que hagi coincidit (casualment, ho prometo!) amb el moment de llegir “Diario de una buena vecina” encara ho fa més especial.

Aquest llibre és un diari personal de la protagonisa: les vivències d’una dona benestant, d’uns 50 anys d’edat que treballa com a directiva en una revista de moda i que, a través d’una situació quotidiana casual es veu vinculada d’una forma molt especial a una anciana, la senyora Fowler.  El diari és un recull de les seves trobades, que es van produint cada cop amb més freqüència, del que acaba sent una amistat i una necessitat.

I m’agrada especialment perquè la història és plena de generositat i de bones intencions, però alhora, no oblida el sofriment i la solitud que s’encalla en la vellesa de moltes persones. La dualitat que es va desplegant al llarg de tot el llibre ressegueix camins interns paral·lels en els pensaments i sentiments de les dues protagonistes. Lessing és una mestra en l’art d’escriure i de descriure aquestes interioritats. I ningú com ella pot fer tan simple quelcom tan complex com aquest vivència.

“Acoplé mi paso al suyo y salimos de la tienda. En la acera, no me miró, pero había una súplica en ello. Anduve a su lado. Resultaba difícil andar tan despacio. Por regla general, voy volando, pero no lo supe hasta aquel momento.”

 I tornant al món real, i al Dia Internacional del Voluntariat, és en aquest punt en que entra en acció la tasca d’Amics de la Gent Gran. Organització que té com a finalitat principal alleujar el sentiment se soledat no volguda entre la gent gran del nostre país. Jo ja fa un temps que col·laboro com puc amb la seva tasca, però no en fa tant que tinc una amiga Gran, una Gran amiga: la senyora Teresa, amb qui comparteixo tardes de conversa, abraçades i records. Un plaer i un luxe, pel que estaré infinitament agraïda a aquesta entitat. Perquè és cert que un petit gest pot canviar una vida, i us animo fermament a fer-ho!

“Me habla de las épocas de su vida en que fue feliz. Dice que ahora es feliz, debido a mi. (y es duro aceptarlo, me enfurece, que tan poca cosa cambie una vida) y por eso le gusta pensar en los tiempos felices.”

-doris-lessing-diario-de-una-buena-vecina_MLA-O-68277418_2106

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s