GÉNESIS de Sebastiao Salgado

Trencant tots els motlles possibles, necessito poder-me esplaiar amb les meravelles que aplega aquest volum extraordinari que és “Génesis”. Un recull de les fotografies que Sebastiao Salgado ha fet en els últims 8 anys volent donar resposta a una única voluntat: mostrar la bellesa del planeta Terra per tal de revertir el mal que l’home hi ha fet.

Obrint el llibre per qualsevol de les seves pàgines no queda cap dubte de la majestuositat de la natura i d’aquells pobles que hi viuen en consonància. Les fotografies, totes en blanc i negre, mostren paisatges, animals i persones, i totes comparteixen una gran intensitat.

“Génesis” però, no ha estat concebut només per a ser un llibre sinó que les fotografies són exposades a diferents ciutats d’arreu del món amb la magnífica sort que ara mateix, i fins el 8 de febrer, Barcelona (Aquí trobareu més informació) és la ciutat afortunada que l’acull, i que ha gaudit de xerrades i conferències al seu voltant.

Però és que a més a més, a moltes sales de cinema del país, s’ha projectat la pel·lícula “La sal de la tierra”. Un documental que mostra el desenvolupament de la vida professional de Sebastiao Salgado i que és, alhora, un recorregut per tota la seva trajectòria fotogràfica culminada per “Gènesi”. Brutals altres treballs del mateix autor com “Èxodes” que es centra en els desplaçats per les guerres a l’Àfrica, o “Workers” que fa visibles les diferents facetes que ha pres el treball al llarg de la història de la humanitat.

Submergir-se en l’obra de Salgado, en qualsevol de les seves possibles formes, commou i emociona. És imprescindible per qui estima el que som. És una gran ovació a la Terra. La gran i merescuda ovació.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s