EL NEDADOR DEL MAR SECRET de William Kotzwinkle

Pocs llibres arriben tan lluny i tan endins amb tan poc. I amb poc em refereixo a que no són ni cent pàgines, però totes i cadascuna d’elles amarades d’una capacitat evocadora extraordinària i magistralment traduïda per en Yannick Garcia. I sóc conscient de que dir que és un llibre evocador és quedar-se curt.

Sense estridències ni sentimentalismes sobrers, Kotzwinkle aboca una història que li és pròpia, sense drama, però tota ella té un vel d’una pena molt fonda que pàgina a pàgina t’embolcalla i apreta, apreta molt.

Vaig acabar-lo amb llàgrimes als ulls, perquè sí, perquè la vida val la pena, però no fotem, quan hi passen coses grosses, d’aquelles que ens sobrepassen, que ens cremen i que ens converteixen una mica més en un espectre de nosaltres mateixos, tots ens deixaríem enfonsar dins d’aquest mar secret, per sempre.

I a seguir llegint, i a seguir vivint.

nedador-del-mar-secret

“L’abraçava, l’amor que sentia per ella s’eixamplava a cada tremolor del seu cos. Era com si mai abans no l’hagués estimada, com si tot el seu passat només hagués estat un assaig per a aquell instant en què va sentir retronar dins seu tots els dies de la vida d’ella, dies d’abans de conèixer-la, dies de la cara de nena esgarrifada que li veia en aquells moments i dies de l’anciana sàvia i venerable que la cridava llavors per transmetre-li una força desconeguda. Tota la frustració dels trenta anys de la Diane era allà present, diries que demanava un desig al pou del temps perquè al final sortís tot bé, perquè per fi sortís com tocava una cosa que havia fet ella.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s