LES PERERES FAN LA FLOR BLANCA de Gerbrand Bakker

Que les coses importants passen sense adonar-nos-en, sense avisar, això ja ho sabíem, però cada cop que ens ho recorden sembla que la vida ens creix i que de cop tornem a la casella de sortida, i que ara serà la bona, que tot serà més viu i més intens. Fins a la propera.

“Les pereres fan la flor blanca” és una petita història que parla de grans coses. Amb una tranquil·litat i calma aparents, Bakker desplega una història escrita amb un llenguatge senzill capaç de crear atmosferes molt intenses on la relació entre els protagonistes, una família formada per un pare, els seus tres fills i una mare absent, ho omple tot.

M’han agradat els diàlegs, les veus, els silencis, i com d’un joc de nens se’n fa un món on imperen les mateixes regles: l’atzar. I malgrat que no sempre ens juga a favor no hi ha drama, no hi ha llàgrimes. El dolor ho sobrevola tot i et fa viure la història amb una contenció gairebé insuportable.

Raig Verd, com sempre, és garantia. Tingueu algú a prop, us caldrà una abraçada.

les-pereres-fan-la-flor-blanca

“No milloràvem. Ni nosaltres ni en Gerson. Tant hi feia quants cops hi juguéssim, o que ens marquéssim el mateix objectiu unes quantes vegades seguides. Sempre era difícil. Al cap de deu intents, encara et costava trobar la cisterna d’aigua de pluja. Cada vegada era diferent. Pensem que és pels sorolls. Sempre són diferents. Vent fort, brisa, un cotxe que passa, ocells (sobretot els bernats pescaires, que criden d’aquella manera als arbres alts que hi ha al voltant del cementiri), cavalls que es posen a trotar a l’altra banda de la rasa quan et veuen. O potser és pel temps. Sol, plugim, aiguats, neu, calamarsa. Era cada dia diferent. Cada vegada que jugàvem a Negre, era com si comencéssim de zero. Com si el temps que passàvem amb els ulls oberts ens contaminés el joc.”

 

 

2 pensaments sobre “LES PERERES FAN LA FLOR BLANCA de Gerbrand Bakker

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s