EN LLOC SEGUR de Wallace Stegner

Quan alguna cosa s’esquerda, quan he de contenir el plor, quan el vent bufa massa fort, quan no sóc capaç de veure’m, quan voldria i no vol,  llavors, enyoro ser a casa. No enyoro quatre parets, enyoro casa. I la casa no la porto a sobre, la casa la porto a dins. Una casa que batega, que s’eixampla i es contrau. Una casa que acull, que creix, que cus. És un lloc segur.

Els llibres poden convertir-se en un doll de saba i vida, en una font inesgotable de recolliment. Els llibres em són casa. No tots, és clar, però si els que fan que m’oblidi de que estic llegint.

Wallace Stegner ha afegit un replà en aquest casalot en construcció permanent i m’ha presentat uns personatges memorables que fa dies que enyoro. L’amor i l’amistat són la vida i crec que pocs llibres m’ho han explicat tan bé.

en lloc segur

“Durant un parell de segons ens vam quedar quiets per acostumar els ulls a la foscor. El cor pujava i baixava en onades, la música passava de sopranos a tenors i baixos i tornava a pujar, realment joiós, tan joiós que la sang remuntava el vol mirant d’atrapar el compàs. Més d’un cop havíem cantat aquell Himne a l’alegria a la sala de la casa de Wisconsin dels Lang amb en Dave Stone al piano i res més que amics a la vista, pensant que el futur era un repte que afrontaríem quan arribés. Exaltat, vaig unir-me al cor i vaig baixar les escales bramant. 

Ningú més no s’hi va sumar. Vam trobar dues cadires. Jo vaig aturar el meu clamor. La cara de la Sally, rosada a la llum del foc, semblava compungida. La Charity era només un perfil amagat dins la gran butaca. En silenci, vam deixar que l’alegria es cantés tota sola.”

2 pensaments sobre “EN LLOC SEGUR de Wallace Stegner

  1. L’he agafat de la biblioteca i en les primeres pàgines no m’ha enganxat gaire, crec que no l’he agafat en bon moment… Potser el torni a agafar més endavant.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s