OEST de Carys Davies

Han passat molts dies, molts. Molts llibres llegits, molts textos inacabats i cap moment de prou tranquil·litat per gaudir compartint-los. Ara sí. Tornem-hi.

I comencem sent honestos, he llegit “Oest” perquè em va encantar la portada. A partir d’aquí, la resta va venir sol, una sinopsi prou llaminera i les sempre persistents ganes de llegir qualsevol cosa que tingui a veure amb l’oest americà i la recerca d’allò salvatge.

Carys Davies ha construït amb poques pàgines, una faula èpica que sedueix al lector amb dos personatges extraordinaris. Pare i filla alimenten a distància una fe cega en el seu amor que, sense fer-se embafador, aconsegueix eixamplar la història convertint una anècdota en una proesa.

Hi ha tòpics que apareixen i desapareixen al llarg del text i que en algun punt pequen de fer-lo massa fantasiós, poc realista. En aquest punt és on cal tancar els ulls, prendre distància i deixar-se bressolar per la ingenuïtat que traspua: “Oest” és un conte magnífic.

portada_oest_carys-davies_201803231233

“Durant molta estona, la Bess es va quedar a fora, sense fer cas del que deia la tia Julie, mirant com el pare s’allunyava. Segons el seu parer no semblava de cap manera boig. Segons el seu parer semblava magnífic, decidit i valent. Segons el seu parer semblava intel·ligent, romàntic i aventurer. Semblava una persona amb una missió que la feia diferent de l’altra gent, i durant tot el temps que fos fora guardaria mentalment aquella imatge d’ell: allà dalt del cavall amb les bosses i els farcells i les armes; allà dalt amb l’abric llarg i el barret de copa alta, dirigint-se cap a l’oest.”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s